Els hospitals reduiran les guàrdies i tindran 50.000 ingressos menys

16/06/2011
Servicios Hospitalarios Noticias Els hospitals reduiran les guàrdies i tindran 50.000 ingressos menys

En la línia del pressupost sanitari, les altes hospitalàries cauran en picat aquest any a Catalunya. El Departament de Salut preveu estalviar-se`n 50.000, el 7% de les registrades el 2010, cosa que li permetrà retallar al voltant de 75 milions d`euros. "Intentarem evitar ingressos de malalts crònics", va assenyalar el director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Padrosa, que va assenyalar que hi ha casos en què les presses per donar l`alta als pacients provoca el seu reingrés al cap de poc temps. "Hi ha uns 36.000 ciutadans que ingressen tres vegades a l`any", va explicar.

El volum d`altes que Salut retallarà incorpora les 16.000 que l`Institut Català de la Salut contractava de forma addicional al pressupost per aconseguir que les llistes d`espera no superessin els sis mesos. Tal com ja va anunciar el conseller Boi Ruiz, en alguns casos arribaran als vuit mesos, tot i l`acord firmat amb el Ministeri de Salut perquè no se superi el mig any. Padrosa va assegurar que la retallada no afectarà els pacients amb risc vital.
La conselleria assegura que hi ha reingressos evitables
Aquest estalvi s`afegirà al que sortirà de la reestructuració dels serveis hospitalaris i d`urgències. Els moviments a urgències suposaran un estalvi de 50 milions d`euros, després de reajustar l`activitat de 114 dels 185 dispositius d`atenció continuada de Catalunya. 73 ambulatoris patiran una modificació horària, 24 un canvi de presència dels professionals i 17 el trasllat dels pacients a altres centres i el tancament de l`equipament.
Hegemonia hospitalària

En el cas de la reestructuració hospitalària, que encara s`ha d`acabar de concretar, es preveu un estalvi de 15 milions d`euros. La reordenació dels serveis terciaris o d`alta especialització donarà sobretot més protagonisme als hospitals Vall d`Hebron i Clínic, mentre que la resta perdran pes en aquelles intervencions quirúrgiques de les quals cada any se`n fan menys d`un miler.

Para poder escribir un comentario debe iniciar sesión o darse de alta en el portal.

Proveedores Platino

Proveedores Plata