La 17a edició de la Nit de l`Empresari premia, per primer cop, experiències del sector salut

26/10/2011
Servicios Hospitalarios Noticias La 17a edició de la Nit de l`Empresari premia, per primer cop, experiències del sector salut

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha recollit de mans del President de la Generalitat, Artur Mas, la distinció “Millors pràctiques de l’Administració pública” que atorga la Cecot per la seva tasca en la cerca de la sostenibilitat del sistema sanitari català i la promoció i motivació de bones pràctiques dintre del sector públic.

Els premis en la categoria de Millors pràctiques de l’administració pública desenvolupades durant el 2010 han estat atorgats, per primer cop, a tres experiències del sector sanitari: al Departament de Salut, a l’Hospital Clínic de Barcelona i a l’Institut Català d’Oncologia.

El jurat ha estat composat, entres d’altres, pel rector de la UPC, Antoni Giró, la rectora de la UAB, Ana Ripoll, així com per directius de les escoles de negocis IESE, ESADE, EAE Business School, el director de l’Obra Social d’Unnim Caixa, el director de relacions institucionals d’Egarsat, SP, Pere Arch, representants de mitjans de comunicació, d’altres institucions i guardonats de l’edició anterior.


- El Departament de Salut premiat per seva tasca en la cerca de la sostenibilitat del sistema sanitari català:

Posar en valor el potencial innovador dels centres sanitaris catalans en l’àmbit de la seva gestió per respondre a les transformacions de la nostra societat i al context de crisi. En aquest sentit, el Departament de Salut promou l’Observatori d’Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya que es gestionarà des de l`Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries, com a instrument de recopilació, seguiment i difusió d’iniciatives d’innovació en gestió, desenvolupades principalment en el sistema sanitari català però també en els de les comunitats autònomes, de l’Estat, de països europeus i de la resta del món per situar-nos en un entorn global. La seva creació i desplegament volem que contribueixi al foment de la innovació en les organitzacions sanitàries i posar en valor els elements diferencials del model sanitari català.

La patronal catalana Cecot guardona al Departament de Salut a l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Institut Català d’Oncologia.

El premi reconeix la capactitat d’innovar i trobar respostes als nous escenaris assistencials ocasionats pels canvis sociodemogràfics, tecnològics i econòmics de la nostra societat.

- L’ICO rep un premi pel seu Pla d’acció de 2010:

En el transcurs de l’any 2010, l’Institut Català d’Oncologia (ICO) ha treballat 8 objectius estratègics orientats a la millora contínua, la qualitat i l’excel·lència de l’organització: garantir la sostenibilitat, potenciar la visibilitat de l’ICO, disseny d’una estructura organitzativa participativa, organitzar els processos assistencials pensant com a pacients, potenciar la transparència amb els sistemes d’informació per a la gestió, potenciar la qualitat com a línia estratègica, posada en marxa del Pacte de Progrés, i potenciar la recerca.

Els principals resultats del Pla d’acció de 2010 s’han concretat en l’assoliment dels objectius previstos, la consecució de l’equilibri pressupostari, l’increment de l’activitat realitzada i el manteniment d’un clima laboral favorable. L’any 2011, en un entorn de recessió econòmica, l’ICO també ha treballat amb capacitat d’adaptació i innovació del model organitzatiu, reforçat amb la capacitat de lideratge i transparència de l’equip directiu per promoure l’esforç, la implicació i el compromís dels professionals per adaptar-se als canvis.


- Es guardona l’Hospital Clínic de Barcelona pel seu projecte estratègic:

La Cecot ha premiat el seu projecte estratègic amb ambiciosos reptes de futur en un context de crisis econòmica. L’Hospital Clínic és un hospital universitari que atén, com a hospital comunitari, la població de Barcelona Esquerra i desplega, com a hospital terciari, línies referents a Catalunya i Espanya. Té una clara vocació i estructura consolidada de recerca que l’ha portat a estar entre els 25 millors hospitals del món en producció científica en biomedicina.

L’Hospital Clínic disposa d’un model organitzatiu únic basat en Instituts i Unitats de Processos i en una amplia implicació dels professionals en la gestió, la qual cosa ha permès afrontar el repte d’encaixar una reducció dels ingressos en el present exercici limitant al màxim la repercussió en disminució de l’activitat.

El projecte de futur de l’Hospital Clínic de Barcelona es basa en continuar desplegant l’excel·lència, amb una visió integradora i atraient per als seus treballadors i oberta als pacients i a les altres institucions, capaç de generar riquesa i coneixement, compatibles i necessaris en un context de crisi econòmica.

Para poder escribir un comentario debe iniciar sesión o darse de alta en el portal.

Proveedores Platino

Proveedores Plata