Una nova cirurgia a través de la vagina facilita la donació de ronyons en viu

04/08/2011
Servicios Hospitalarios Noticias Una nova cirurgia a través de la vagina facilita la donació de ronyons en viu

Barcelona (Efe) .- L`Hospital Clínic de Barcelona ha aplicat amb èxit en 32 casos una cirurgia mínimament invasiva, pionera al món, que permet extreure ronyons de donants en viu per mitjà de la vagina, al mateix temps que ha "importat" dels EUA una tècnica per extreure aquest òrgan pel melic en cas d`homes.

El doctor Antonio Alcaraz, cap del servei d`Urologia del Clínic ha explicat aquest dijous en roda de premsa que aquestes experiències confirmen la viabilitat d`aplicar aquesta cirurgia a través d`orificis naturals, utilitzada fins ara per extreure tumors, en la donació de ronyons per a la seva trasplantament, i en les extraccions transvaginal deixen només dos cicatrius de 10 i 5 mm.

Alcaraz ha assenyalat que la millor demostració de l`èxit d`aquestes tècniques són els testimonis dels donants, alguns dels quals es trobaven avui presents a la sala, i que han reconegut que la intervenció no els ha deixat cap tipus de seqüela.

Els resultats d`aquesta primera sèrie mundial de donants renals intervinguts mitjançant nefrectomia transvaginal apareixen publicats a la revista European Urology confirmant la viabilitat d`aquesta tècnica.
L`Hospital Clínic de Barcelona ha aplicat amb èxit aquesta tècnica, pionera al món, en 32 intervencions

Para poder escribir un comentario debe iniciar sesión o darse de alta en el portal.

Proveedores Platino

Proveedores Plata